Szczegóły
powrót do listy przetargówZAPYTANIE OFERTOWE DOŻYWIANIE UCZNIÓW W SZKOŁACH W GMINIE WERBKOWICE W ROKU 2019
Gminny Ośrodek Werbkowice, dnia 14.12.2018 r.
Pomocy Społecznej
w Werbkowicach
PS.4313.2.2018
ZAPYTANIE OFERTOWE
Dotyczące zamówienia o wartości szacunkowej nie przekraczającej w skali roku wyrażoną z złotych równowartości kwoty 30.000 euro.
DOŻYWIANIE UCZNIÓW W SZKOŁACH W GMINIE WERBKOWICE W ROKU 2019
Nazwa zamawiającego:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Zamojska 1
22-550 Werbkowice
NIP 919-13-83-961
tel. 84 657 21 33
Zwraca się z zapytaniem ofertowym w zakresie niżej określonego przedmiotu zamówienia.
I. Opis przedmiotu zamówieniach
Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach gminy Werbkowice w 2019 r. Wykonanie zadania obejmuje: przygotowanie, dostawę i wydawanie w naczyniach jednorazowych gorących posiłków. Posiłki muszą być urozmaicone każdy posiłek będzie składał się: 1) 2 x w tygodniu zupa - jedna porcja w ilości min 300 ml. + wkładka mięsna (mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe) – 80 g + świeże pieczywo + świeży owoc 2) 2 x w tygodniu danie mięsne - mięso min. 80 g, ziemniaki min 200 g, surówka 60 g, 3) 1x w tygodniu danie jarskie - 400 g. Gorący posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. Punktach zbiorowego żywienia tj. posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia sporządzane z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy, a w szczególności rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154) oraz normami żywienia i zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. Szacunkowa liczba obiadów wynosi 60 posiłki dziennie w dni nauki szkolnej. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości dziennej zamawianych posiłków ( zmniejszenie lub zwiększenie o 20 % ) w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez Dyrektorów szkół. Informacja ze szkół będzie przekazywana telefonicznie Wykonawcy. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni żywieniowych i dostarczany do dyrektorów szkół z wyprzedzeniem 2 dniowym. Wykonawca zapewni na własny koszt dowóz ciepłych posiłków do szkół w samochodzie spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno Epidemiologiczną - transport posiłków w atestowanych termosach jak poniżej:
Publiczna Szkoła Podstawowa w Gozdowie - 8 posiłków,
Publiczna Szkoła Podstawowa w Hostynnem - 10 posiłków,
Publiczna Szkoła Podstawowa w Honiatyczach - 2 posiłki,
Publiczna Szkoła Podstawowa w Malicach - 18 posiłków
Publiczna Szkoła Podstawowa w Podhorcach - 2 posiłki
Szkoła Podstawowa w Sahryniu - 18 posiłków
Polskie Stowarzyszenie z Niepełnosprawnością Intelektualną
Koło w Werbkowicach Ośrodek Rehabilitacyjno Edukacyjno – Wychowawczy w
Alojzowie - 2 posiłki.
II. Termin realizacji zamówieniach
Dożywianie uczniów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.01.2019 r. do 19.06.2019 r. z uwzględnieniem przerw w nauce świątecznych, rekolekcji, ferii zimowych.
III. Opis sposobu przygotowania oferty.
1. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
2. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.
3. Ofertę stanowi wypełniony formularz będący załącznikiem Nr 1 do zapytania ofertowego.
4. Wykonawca złoży referencje co najmniej z 2 szkół/placówek, w których dostarczał posiłki dla dzieci/ uczniów z okresu 2 lat poprzedzających złożoną ofertę.
5. Wykonawca dołączy decyzję zatwierdzającą fakt, że posiada samochód odpowiadający warunkom sanitarnym do transportu posiłków wydaną przez Stację Sanitarno – Epidemiologiczną.
6. Ofertę należy składać w kopertach. Koperta zewnętrzna winna być zaadresowana i opisana w następujący sposób:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Werbkowicach
Zapytanie ofertowe na
DOŻYWIANIE UCZNIÓW W SZKOŁACH W GMINIE WERBKOWICE W ROKU 2019
7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia niniejszego postępowania przed jego rozstrzygnięciem, bez żadnych negatywnych konsekwencji z tego tytułu.
VI. Miejsce oraz termin składania oferty
1. Ofertę należy składać na adres Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Werbkowicach
ul. Zamojska 1, 22-550 Werbkowice pok. nr 1 do dnia 27 grudnia 2018 r. do godz. 15:30
(decyduje data wpływu oferty do GOPS).
Oferty złożone po tym terminie zostaną zwrócone bez otwierania.
VII. Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający stosować będzie jedno kryterium „cena”.
Niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi wyłonionego Wykonawcę, z którym zawarta zostanie umowa.
Kierownik GOPS
Zofia Pietruk
W załączeniu:
1. Druk formularz oferty – załącznik nr 1
Gminny Ośrodek Werbkowice, dnia 14.12.2018 r.
Pomocy Społecznej
w Werbkowicach
PS.4313.2.2018
ZAPYTANIE OFERTOWE
Dotyczące zamówienia o wartości szacunkowej nie przekraczającej w skali roku wyrażoną z złotych równowartości kwoty 30.000 euro.
DOŻYWIANIE UCZNIÓW W SZKOŁACH W GMINIE WERBKOWICE W ROKU 2019
Nazwa zamawiającego:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Zamojska 1
22-550 Werbkowice
NIP 919-13-83-961
tel. 84 657 21 33
Zwraca się z zapytaniem ofertowym w zakresie niżej określonego przedmiotu zamówienia.
I. Opis przedmiotu zamówieniach
Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach gminy Werbkowice w 2019 r. Wykonanie zadania obejmuje: przygotowanie, dostawę i wydawanie w naczyniach jednorazowych gorących posiłków. Posiłki muszą być urozmaicone każdy posiłek będzie składał się: 1) 2 x w tygodniu zupa - jedna porcja w ilości min 300 ml. + wkładka mięsna (mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe) – 80 g + świeże pieczywo + świeży owoc 2) 2 x w tygodniu danie mięsne - mięso min. 80 g, ziemniaki min 200 g, surówka 60 g, 3) 1x w tygodniu danie jarskie - 400 g. Gorący posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. Punktach zbiorowego żywienia tj. posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia sporządzane z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy, a w szczególności rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154) oraz normami żywienia i zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. Szacunkowa liczba obiadów wynosi 60 posiłki dziennie w dni nauki szkolnej. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości dziennej zamawianych posiłków ( zmniejszenie lub zwiększenie o 20 % ) w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez Dyrektorów szkół. Informacja ze szkół będzie przekazywana telefonicznie Wykonawcy. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni żywieniowych i dostarczany do dyrektorów szkół z wyprzedzeniem 2 dniowym. Wykonawca zapewni na własny koszt dowóz ciepłych posiłków do szkół w samochodzie spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno Epidemiologiczną - transport posiłków w atestowanych termosach jak poniżej:
Publiczna Szkoła Podstawowa w Gozdowie - 8 posiłków,
Publiczna Szkoła Podstawowa w Hostynnem - 10 posiłków,
Publiczna Szkoła Podstawowa w Honiatyczach - 2 posiłki,
Publiczna Szkoła Podstawowa w Malicach - 18 posiłków
Publiczna Szkoła Podstawowa w Podhorcach - 2 posiłki
Szkoła Podstawowa w Sahryniu - 18 posiłków
Polskie Stowarzyszenie z Niepełnosprawnością Intelektualną
Koło w Werbkowicach Ośrodek Rehabilitacyjno Edukacyjno – Wychowawczy w
Alojzowie - 2 posiłki.
II. Termin realizacji zamówieniach
Dożywianie uczniów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.01.2019 r. do 19.06.2019 r. z uwzględnieniem przerw w nauce świątecznych, rekolekcji, ferii zimowych.
III. Opis sposobu przygotowania oferty.
1. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
2. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.
3. Ofertę stanowi wypełniony formularz będący załącznikiem Nr 1 do zapytania ofertowego.
4. Wykonawca złoży referencje co najmniej z 2 szkół/placówek, w których dostarczał posiłki dla dzieci/ uczniów z okresu 2 lat poprzedzających złożoną ofertę.
5. Wykonawca dołączy decyzję zatwierdzającą fakt, że posiada samochód odpowiadający warunkom sanitarnym do transportu posiłków wydaną przez Stację Sanitarno – Epidemiologiczną.
6. Ofertę należy składać w kopertach. Koperta zewnętrzna winna być zaadresowana i opisana w następujący sposób:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Werbkowicach
Zapytanie ofertowe na
DOŻYWIANIE UCZNIÓW W SZKOŁACH W GMINIE WERBKOWICE W ROKU 2019
7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia niniejszego postępowania przed jego rozstrzygnięciem, bez żadnych negatywnych konsekwencji z tego tytułu.
VI. Miejsce oraz termin składania oferty
1. Ofertę należy składać na adres Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Werbkowicach
ul. Zamojska 1, 22-550 Werbkowice pok. nr 1 do dnia 27 grudnia 2018 r. do godz. 15:30
(decyduje data wpływu oferty do GOPS).
Oferty złożone po tym terminie zostaną zwrócone bez otwierania.
VII. Opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty
Przy wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający stosować będzie jedno kryterium „cena”.
Niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi wyłonionego Wykonawcę, z którym zawarta zostanie umowa.
Kierownik GOPS
Zofia Pietruk
W załączeniu:
1. Druk formularz oferty – załącznik nr 1